Allt om Sthlm Food & Wine mässan

I november varje år slår Sthlm Food & Wine mässan upp portarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Under tre fullspäckade dagar får besökare ta del av Nordens bästa mat och dryck. På mässan finns 250 olika utställare som visar det senaste inom mat och dryck. Här finns även många varumärken för olika sorters tillbehör, bland annat grillar. Det är den perfekta mässan för dig som gillar att lära dig mer om mat.

Om mässan

Sthlm Food & Wine är en årlig mässa som är öppen för allmänheten såväl som professionella aktörer. Varje år besöker 30 000 personer mässan för att njuta av god mat och dryck samt lära sig mer om de senaste. Det är en inspirerande mässa som även gästas av många kända matprofiler. Här kan besökarna gå matlagningskurser, prova öl på öltorget, lära sig mer om vin och få grilltips inför sommaren. Mässan arrangeras varje år i början av november i Älvsjö. Det är en populär mässa med tiotusentals besökare. För att garantera ditt besök är det bäst att köpa biljett i förtid eftersom de kan ta slut. Öppettider, biljettsläpp och priser uppdateras närmare mässans datum.

Allt om grillning

Alla älskar grillad mat och de senaste åren har grilltrenden vuxit sig stark. Allt fler har fått upp ögonen för hur viktigt det är med en bra grill för att få till den bästa smaken. Med olika grilltekniker kan du skapa olika smaker och texturer. En av höjdpunkterna på mässan är att träffa några av marknadens ledande grilltillverkare och titta på deras modeller. Grillning är inte svårt, men det blir betydligt bättre om du har bra redskap och kunskap. Här kan du få nyttiga tips om grillning som definitivt kommer att förbättra dina grillkunskaper.

Smakupplevelser

Sthlm Food & Wine bjuder på fantastiska mat- och dryckesupplevelser. Med över 250 utställare finns det gott om godsaker att prova. Bland annat kan du njuta av goda ostar som är omsorgsfullt ihopparade med rätt sorts vin. Här finns många pop-up restauranger och barer där du kan beställa mat och dryck till förmånliga priser. Ett mycket populärt inslag är Kockarnas Krog. Det är en exklusiv pop up-restaurang som endast finns under mässan. Här lagar kända kockar mat under mässdagarna och du kan smaka på rätter från några av Sveriges bästa kockar.

Många aktiviteter

Mässan är full av aktiviteter och roliga saker för hela familjen. Förutom matlagningskurser finns här även tävlingar, scenframträdanden, öl- och vinprovningar och olika kurser. Även den som är intresserad av bakning hittar en hel avdelning med utställare från bagerier. Här finns det något för alla åldrar och smaker. Alla som gillar mat kommer att ha glädje av de olika aktiviteterna.

Matbloggspriset

Under mässan utses även Matbloggsprise som är en hyllning till alla matbloggare som förmedlar matglädje via sociala medier och andra digitala plattformar. Det är Nordens äldsta bloggpris som delats ut varje år ut på Sthlm Food & Wine sedan 2008. Priset delas ut i sju kategorier under en prisceremoni på den stora scenen. Det brukar vara mycket uppskattat av besökare.