Auto Draft

När nu P4 Örebros lyssnare bestämt sig om årets lokalartist till O, Helga Natt så är det i år fler än någonsin som röstat.

Flest röster fick 22-årige Linus Andersson från Kopparberg som alltså är årets lokalartist. 
Det var 1 469 som röstade fram Linus, vilket motsvarar 38% av de totalt 3 899 rösterna.

Linus säger att han älskat att sjunga hela sitt liv. Sången finns med i hans vardag, bland annat under arbetstimmarna i grävmaskinen, som är hans arbetsplats.

Linus Andersson tävlade med låten ”Man in the mirror”, av Michael Jackson, skriven av Glen Ballard och Siedah Garret. Budskapet i låten, som svänger en del gospel, är att om vi alla tar fram det bästa av oss själva så kommer världen att bli ett bättre ställe.

-Härligt att så många P4-lyssnare ville vara med och rösta fram P4 Örebros lokalartist 2015. Jag hoppas många av dem kommer till Stortorget i Örebro den 6:e december och skapar julstämning när Linus står på scenen, säger Helena Sträng, P4 Örebros kanalchef. 
I ett första urval hörde Linus Andersson till de tolv som gick vidare efter en audition. En jury valde därefter ut fyra finalister och nu har alltså P4 Örebros lyssnare röstat fram Linus Andersson som vinnare.

Precis som förra året kommer O, Helga Natt att spelas in och sändas i TV4.

För intervjuer och mer information paivi.kotka@sverigesradio.se

» Gå till pressbilder…