Formex och inredning

Inredningsmässan Formex

Formex är en mässa som två gånger om året ger ljus till inredningsbranschen. Mässan firade under 2020 60 år och har alltså funnits sedan 1960. Formexmässan äger rum i Stockholmsmässans lokaler som ligger i en av de mer södra stadsdelarna till Stockholm som heter Älvsjö. Med pendeltåget kan du vara där på ungefär 10 minuter.

Tack vare Stockholmsmässans stora utställningsytor på 70 000 kvm kan omkring 800 olika företag och utställare finnas på plats och totalt brukar Formex besökas av omkring 20 000 personer.

De som ställer ut sina produkter på Formexmässan är olika sorters företag som på något sätt har med inredning att göra. Det kan handla om allt från inredning och design till presenter och artiklar för både barn och för vuxna. Kläder, accessoarer och delikatesser är också populära är inslag som finns på mässan.

Formex är för både privatpersoner som kommer dit för att hitta inspiration och för att träffa andra som delar deras intresse för inredning. Men det är också till för grossister och företagare, inköpare, agenter, designers, producenter och personer från media.

Utöver att Formex är ett ypperligt tillfälle att köpa in ny inredning till hemmet eller företaget så brukar de också ha olika föreläsningar som ger kunskap inom ämnet och inspiration.

För att få veta mer om Formex kan du gå in på mässans hemsida formex.se där du får lära dig mer om mässan och hur du ska gå till väga om du som företagare är intresserad av att ställa ut på den.

Inspiration till inredning

Eftersom formexmässan i likhet med många andra event det senaste året har blivit inställd på grund av covid 19 så är det många som kan ha saknat att få sin inspiration till inredning. Men det betyder inte att du inte kan få inspiration, den finns fortfarande att få bara du vet var du ska leta. Du kan börja i sociala medier. Det finns mängder med bloggar och konton som har nischat in sig på inredning. Om du har en favoritstil på inredning så kan du till exempel söka efter den hashtaggen i sociala medier. Säg att du gillar art deco. Då skriver du #artdeco på valfritt socialt medium. De allra flesta inredningsföretag finns också på sociala medier där de med jämna mellanrum lägger upp bilder på vad de har i deras sortiment.

Ett annat tips är att surfa runt på olika inredningshemsidor. Ett bra exempel på det är inredningsshoppen.se som har massor med exempel på trendig inredning men också skrivna

artiklar om inredningen. I deras artiklar får du tips och inspiration. Du får lära dig allt om inredning i deras guider om vad du kan tänka på när du inreder hemmets olika rum, vad som är trendigt just nu och det finns även andra intressanta inredningsartiklar där. På deras hemsida har de samlat produkter från omkring 10 olika webbshoppar och har därför ett stort utbud med över 100 000 inredningsprodukter som är noga utvalda och håller en hög kvalitet. För att de flesta ska kunna ha ett trivsamt hem så varierar även priserna.