Iron Maiden till Sverige 2020

I juni 2020 kommer de rockande legenderna i Iron Maiden till Sverige. Plats för evenemanget är Ullevi i Göteborg och biljetterna släpptes redan i november 2019. Iron Maiden har varit aktiva sedan 1975 och spelar musik inom genren heavy metal, närmare bestämt den subgenren som kom att kallas New Wave of British Heavy Metal som kom till på det sena 70-talet.

För den som bestämmer sig för att åka på Iron Maidens konsert på Ullevi i juni väntar säkerligen en upplevelse med härliga låtar och stor publik, för även om gubbarna börjar bli gamla rockar de loss som vanligt på scenen. De brukar ha ganska bra scenshower och maskoten Eddie dyker alltid upp på ett eller annat sätt. För den som inte är så förtjust i just Iron Maiden finns det gott om andra band som kommer att spela 2020. Ta en titt på evenemang.se så får du en snabb överblick. Vad sägs om den omtalade Morrissey, Kraftwerk eller Ozzy Osbourne?

Åka på konsert

Att åka på en konsert kan kosta några tusenlappar, och biljetterna kan bli dyra om du vill ha extra bra platser eller tillgång till VIP eller Golden Circle. Boendet under konserthelgen kan också bli dyrt då många hotell och vandrarhem kan bli fullbokade, men för att underlätta ekonomin kan du ta ett snabblån hos lendify.se och klara biffen ändå. Vad kan det då kosta att åka iväg på en konsert?

Vad biljetterna kostar kan variera väldigt mycket. Det kan vara från några hundralappar till flera tusen kronor. En brasklapp är att falska andrahandsbiljetter kan vara i omlopp, så kolla upp vad det är du köper. Biljetter på andrahandsmarknaden tenderar dessutom att skjuta iväg i pris, så en biljett som från början har kostat 700 kronor kan säljas för det dubbla eller mer. För ett kostnadsexempel på vad det kan kosta att vara iväg på konsert ponerar vi att du köper en originalbiljett för runt tusen kronor.

  • Biljett 1000 kr
  • Boende 1000 kr per person och natt i snitt
  • Resa till och från konserten med tåg/bil 800 kr tur/retur per person
  • Handla merchandise som tröjor och liknande 400 kr och uppåt
  • Mat 100 – 400 kr
  • Eventuell dricka under kvällen 80 kr och uppåt

Detta kan ge en total utgift på minst 3500 kronor, men det finns inget tydligt tak eftersom det beror på hur mycket du handlar, dricker och äter. Biljetten och hotellet brukar dock vara betalda i förväg, och är således inget du behöver bekymra dig om på plats. Om du ändå är i storstaden kanske du dessutom vill gå en sväng på stan, fika, äta eller shoppa, vilket också kostar några slantar.

Ett sätt att göra det minnesvärt är att stanna borta två dagar istället och passa på att ha en liten minisemester för att uppleva stan, slappna av på spa eller ta en utekväll någonstans. Är ni flera som åker tillsammans blir det garanterat en rolig upplevelse ni kommer att minnas ett bra tag framöver. Det kanske inte ens är en konsert ni ska gå på, utan ett helt annat evenemang som Stockholm hundmässa, Gothenburg Horse Show eller kanske titta på Vasaloppet. Oavsett vad det är så se till att ha riktigt roligt!